• Zespół regionalny

• ROK SZKOLNY 2008-2009

• WYSTĘPY ZESPOŁU REGIONALNEGO KRÔSNIÃTA
            W ROKU SZKOLNYM 2008/09

12 PAŹDZIERNIKA  ZESPÓŁ ZOSTAŁ ZAPROSZONY NA KONCERT ORKIESTRY VITA ACTIVA, KTÓRY ODBYŁ SIĘ Z OKAZJI VIII DNIA PAPIESKIEGO. KONCERT UKAZAŁ MŁODYM SŁUCHACZOM I NIE TYLKO, ŻE OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNE INTELEKTUALNIE ZINTEGROWANE Z OSOBAMI PEŁNOSPRAWNYMI POTRAFIĄ W SPOSÓB ODPOWIEDZIALNY, SKUTECZNY I ZARAZEM PIĘKNY REALIZOWAĆ POWIERZONE IM ZADANIE.

13 PAŹDZIERNIKA – WYSTĘP ZESPOŁU Z OKAZJI DNIA EDUKACJI NARODOWEJ  DLA OBECNYCH I BYŁYCH PRACOWNIKÓW SP NR 1.

15 PAŹDZIERNIKA – ZESPÓŁ WYSTĄPIŁ  PODCZAS GMINNYCH UROCZYSTOŚCI DEN, KTÓRE ODBYŁY SIĘ PO RAZ PIERWSZY W NASZEJ SZKOLE.

17 GRUDNIA – SPOTKANIE OPŁATKOWE DLA ZESPOŁU KRÔSNIÃTA.

12 MARCA – WYSTĘP PODCZAS WIECZORNICY POŚWIĘCONEJ A. MAJKOWSKIEMU W SP NR.5

19 MARCA – WYSTĘP PODCZAS WOJEWÓDZKOEGO KONKURSU ŻYWEGO SŁOWA W SPECJALNYM OŚRODKU SZKOLNO – WYCHOWAWCZYM W KARTUZACH.

17 KWIETNIA – ZESPÓŁ BRAŁ UDZIAŁ W GMINNYM KONKURSIE PIOSENKI W JĘZYKU KASZUBSKIM GDZIE ZAJĄŁ III MIEJSCE.

21 IV – 24 IV – ODBYŁA SIĘ WYCIECZKA DO WILNA. WYJAZD MIAŁ NA CELU NIE TYLKO, ZWIEDZANIE MIASTA I OKOLIC, ALE RÓWNIEŻ PROMOCJĘ KASZUB. ZESPÓŁ WYSTĄPIŁ Z PROGRAMEM TANECZNO – MUZYCZNYM DLA TAMTEJSZEJ POLONII. W PROGRAMIE BYŁO TAKŻE NAWIĄZANIE WSPÓŁPRACY ZE SZKOŁAMI POLSKIMI NA LITWIE.

ZESPÓŁ WYSTĘPOWAŁ PODCZAS FESTYNÓW RODZINNYCH:

30 MAJA – W SP NR 1 W KARTUZACH

5 CZERWCA – W SP W PROKOWIE

6 CZERWCA – W ZESPOLE SZKÓŁ W LEŹNIE
             21 CZERWCA KRÔSNIÃTA WYSTĄPIŁY PODCZAS SOBÓTEK NA WYSPIE ŁABĘDZIEJ